2014. október 26., vasárnap

Hírek - Új készletek az ókorhoz

Csemegéztem kicsit a plasticsoldierreview hírei között, és nagy örömömre két új 1/72-es ókori készlettel is bővült a lehetőség azok számára, akik ebbe az időszakba helyeznék hadijátékaik témáját.


A Mars két új, hiánypótló készlettel örvendeztette meg a nagyérdeműt idén júliusban. Az egyik a Tengeri Népek doboza, amelyben 7 font környéki áron 40 szépen megformázott figura található, Ezzel a készlettel kis változatosságot kínálnak a HaT kicsit goblinoid, de legalább olcsó figurái, és a Caesar kicsit realisztikusabb, viszont elég egysíkú felszerelésű  bábúi között. Igaz, az ár nem a legbarátibb (mindkét piacon lévő készlet jóval olcsóbb, és több figurát tartalmaz), de a sok hasonló félmeztelen férfi között üdítő színfoltot képezhetnek ezek a figurák.
A krónikus íjászhiányt azonban most sem sikerült megoldani, ez a készlet is szigorúan közelharcosokat tartalmaz, így jelenleg műanyagban nem szerezhetőek be ehhez a néphez lövészek.

A másik készlet a trójai háborúk akhájait tartalmazza, azonos áron szintén 40 figurával örvendeztetnek meg bennünket, ezt is hiánypótlónak nevezhetjük, hiszen a korszakhoz gyakorlatilag a Caesar rendelkezett 1-1 mükénéi és trójai dobozzal, valamint egy mükénéi harci kocsikat tartalmazó készlettel. A Mars egyébként régebb óta kacérkodik ezzel a korszakkal, korai és késői mükénéi gyalogságokat is adtak már ki, azok is jól használhatóak, de nem tökéletesek egy trójai csörtéhez. Az új figurák szépen kidolgozottak, mondjuk nekem kicsit talán bumszlik, de mindenképpen jól festhető és mutatós sereg építhető belőlük.

A modelhobbies-on mindkét doboz megvásárolható kicsit több, mint 7 fontért. Értékelést róluk itt és itt olvashattok, a plasticsoldierreview-on.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése