2014. november 2., vasárnap

Wishlist - jövő évi rendelések és várakozások

Összeszedtem egy kis listát, hogy mit kell még beszereznem - most már elsősorban a jövő évben - a készülő bibliai seregeimhez. Jó magamnak is összeírnom, merre hány méter még a teljesen kész állapot , ami úgyis csak ideig-óráig, egy újabb készlet napvilágra kerüléséig állhat fent, de azért időlegesen jól eső illúzió. S talán annak is hasznos lehet, aki szintén szeretne ókori készletekkel sereget építeni, afféle guide jelleggel írok ezért beszerezhetőségeket, árakat, effélét.


Először is a jelen: pár napja érkezett meg egy Renedra készlet, Mixed Tents a neve, s mint sejteti, különféle sátrakat tartalmaz, szám szerint 2-2 darabot háromféle ideiglenes alvóhelyből. Ez azért kellett, mert sok csatáról olvastam, amelyben táborokat támadtak meg, vagy azok környezetében zajlottak, s jó ezeket valami szép módon megjeleníteni az asztalon. 

A Renedra készlete szép, kőkemény műanyagból van, tábortűz és priccsek is járnak a sátrakhoz, egyszóval jópofa diorámát lehet majd építeni belőlük. Hat fontot megért, a modelhobbiesról rendeltem, de a Renedra saját oldaláról is beszerezhetőek.

Idén pedig utoljára egy új készletre csaptam le, a Cutting Edge álltal megszobrolt, és a Warlordstól rendelhető parancsnoki blisterre. Ez négy figurát tartalmaz, egy kürtöst, zászlóst, vezért, és talán egy testőrt, vagy hasonlót. A méretekre kíváncsi leszek, Cutting Edge figurám még nincs ugyanis, s tapasztaltam, hogy a Newline-os katonáim szinte gyereknek tűnnek a jóval "heroikabb" megjelenítésű, vaskos végtagú North Star figurák mellett. Remélem ez valamiféle középút lesz - heteken belül kiderül. A Silverlanden keresztül rendelem, Iceride-tól az inkvizitoron, 2500 Ft körül lesz a 4 figura. Őket tényleg csak a gyüjtőszenvedély vásároltatja meg velem, mert kürtösöm és parancsnokom volt már, zászlóst meg konvertáltam, de ennyi pénzt megérnek.


A jövő évre tervezem a nagyobb beruházásokat. Év eleje óta készülök egy nagyobb rendelésre a Gorgon Miniatures-től, mert nagyon szép spártai portyázó csapataik vannak, amiket én kánaánita zsoldosoknak, amálekita rablóknak vagy ammonita banditáknak tervezek használni. Szeretnék tőlük íjászokat, parittyásokat és lándzsásokat, olyan 20 figura körül. Önálló seregnek nem feltétlen lesznek jók, de a filiszteusok mellé kiegészítésnek jól mutatnak majd. 
A Gorgon saját webshopjából készülök rendelni, nem éppen olcsó figurák, s a postaköltség majdnem ugyanannyira jön ki, mint a figurák költsége - éppen ezért várok vele egy nagyobb prémiumig. 



Itthon is van azért olyan készlet, amit érdemes közelebbről megnézni. A Warhammerhez kapható birodalmi flagellánsokra pályázom, mert egy elit izraelita egységnek szeretném őket átkonvertálni, amihez jó alapot jelentenének. Nazireusok lesznek belőlük, olyan különleges fogadalmat tett zsidó harcosok, aki nem érhettek halotthoz, nem vághatták a szakállukat és a hajukat, s sokszor némasági vagy más önmegtartóztató esküt is tettek Jehovának, ezért cserébe legismertebb képviselőjük, Sámson például emberfeletti erőt és kitartást kapott. Olyan speciális rohamegységet akarok majd belőlük, akik a kőfalon is áttörnek. Sok konverzió lesz velük, mert nem totális őrülteknek akarom őket égő hajjal és megláncolt könyvekkel, alapnak viszont nagyon jók, a ruházatuk, és a sok bozontos-szakállas fej miatt. 6000 forint körül kaphatóak a hazai webboltokban.



Végezetül két dolgot akartam még, visszatérve a filiszteus sereghez. Egyrészt nehézpáncélzatú Sherden gyalogságot, a fenti nazireusok ellensúlyozására. De a két gyártó, amit ismerek, nem teszi könnyűvé az életem: a Newline figurái változatosabbak, de ami képet láttam eddig róluk, azon nagyon randák és elnagyoltak. A Foundry figurái szebbek, de összesen kétféle létezik, ezekből adnak négyet-négyet egy nyolcfigurás bliszterben, disznóság. Ja, és dárga is. Ezzel a dologgal kivárok a végsőkig, hátha a Cutting Edge ilyesmit is piacra dob jövőre. 



A másik dolog egy ökrös szekér, amiből szintén a Newline gyárt értékelhetőt - ez mondjuk nekem is tetszik, és jó kritikákat is kapott más vásárlóktól. Viszont drágának érzem, megint csak a postaköltség miatt. Ehhez is valami prémiumra lesz szükségem, úgy érzem, hogy meghozza a kedvem... 



Szóval, mozgalmas jövő év lesz, és akkor a festési terveimről még nem is írtam...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése