2016. március 3., csütörtök

Hogyan festettem ki Mózest

Még hajdanában vásároltam féláron egy Gandalfot, hogy Mózesnek használjam a seregemben, s családi nyomásra most jutottam el odáig, hogy ki is fessem.
Hosszas keresgéléssel próbáltam jó koncepciót találni, míg végül felleltem egy illusztrációt, amely se nem összevissza-csíkos, se nem hófehér ruhában ábrázolja az öreg prófétát, ez a színvilág tetszett a legjobban, úgyhogy ennek gyürkőztem neki. A palást azonosíthatatlan barnásvörös jellegét meg sem próbáltam, de a "sál" barnája és az alsóruha színei tetszettek. A furcsa vöröses narancs végül a figura köpeny alatti pulóverén mutatkozott meg kicsit, élénkebben, mint elsőre terveztem.Forrás: jw.org 


Először az alapozott figura: szép egységes fekete, ahogy kell.Elsőnek Mózes haját és bőrfelületeit kezdtem el, előbbihez Revell 78 Panzergrau szürke, utóbbihoz Citadel Graveyard Earth lett az alap. A botot Dark Flesh színnel alapoztam.Haladtam tovább a hajon: két világosabb Revell festékkel (77 Staubgrau, majd 75 Steingrau) a bőrt pedig Citadel Dwarf Flesh színre kezelgettem. A botra jött egy óvatos Bestial Brown, vigyázva, hogy ne mindenhol fessem le az eredeti sötétbarnát, a kabátra pedig nyomtam egy oldószeres Revell festéket, . Ez nagy hiba volt, az oldószeres festék állaga borzalmas, dolgozhatatlanul híg, befolyt a mélyebb részekre, és a kiálló felületeket szinte feketén hagyta. Meg is álltam egy kicsit, amíg megszáradt, és kimostam az ecsetet acetonnal. Ha rám hallgattok, ezeket az oldószeres Revell festékeket elkerülitek, mint a leprát.Száradás után a hajat, szakállat, szemöldököt Revell White-tal fehérítettem (a fényképezésnél kicsit beragyogott, azért nem lett ennyire fehér, a korábbi szürkék mindenhol láthatóak maradtak), a bőrfelületet bemostam Flesh Wash-sal, majd száradás után óvatosan visszafestettem a kiálló részeket a korábbi Dwarf Flesh színre. A bot nagyon halvány Snakebite Leather-t kapott a kiálló részeken.


A szakállat és a hajat bemostam Badab Black-kel, akárcsak a botot. Közben elkészült a köpeny: szépen egymásra rétegeztem három festéket: Citadel Graveyard Earth, Desert Yellow, és végül Vallejo Japan Uniform került fel, mindig egyre feljebb és feljebb a kiálló részekre. Végül Ogryn Flesh bemosóval sötétítettem a mélyedéseket, és újra kihúztam a széleket és a ruharedők felső részeit fehérrel kevert Japan Uniformmal (kb. 1:2 arányban).


Most már következhettek a részletek: a táska Graveyard Earthből világosítva Deneb Stone színig jutott, ekkor kapott egy Ogryn Flesh bemosást, majd a már megszokott visszajavítást Deneb-bel. A többi szíj és kötés Bestial Brown alapra Bleached Bone színt kapott, majd Flesh Wash bemosást és visszajavítást. Az amúgy funkciótlan kardhüvely ugyanezt, csak továbbvittem Rotting Flesh-sel, a végén a fémkupak barna alapra Dwarf Bronze fémszínt kapott. Végül a bal karon az alsóruha ujja Revell Orange-ra Citadell Fiery Orange réteget, Badab Black árnyékolással, az élek pedig 2:1 arányú Fiery Orange-Skull White keverékkel lettek kiemelve (lehet ezt inkább valami sárgával kellett volna világosítani, de igazából így is jó lett.)
Amikor megvolt, bemostam a színek találkozásait Badab Black tintával, hogy legyen egy kis kontúr mindenhol, majd kifestettem a homokot (általában erre Dark Flesh-Bestial Brown-Graveyard Earth-Desert Yellow- Bleached Bone színsémát használok), majd ragasztottam rá egy darab izlandi moszatot.
Részemről elégedett vagyok a végeredménnyel, bőségesen ttq+ minőség azt hiszem, A kaftán szárnyain kicsit durva a layering, főleg a bemosó miatt természetellenes hangyányit, de amikor majd a terepasztalon fog bizonyítani, a filiszteusoknak nem lesz idejük ezen morfondírozni. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése