2016. április 17., vasárnap

Midiánita sereg 28mm-ben 2. rész - Parancsnokok

Az ember gyanútlanul kel fel reggel, nem is sejtve, hogy a kegyetlen ragadozó, a fogyasztói társadalom újfent bekebelezi, és csak a vastagabb csontjait köpdösi ki. Pedig gyakran megesik az ilyesmi, hiába van erős spamszűrésem, a Warlord Games levelei folyton átavászkodnak valahogy a virtuális szögesdróton, átásnak a bitekből emelt berlini fal alatt... Mondjuk ezúttal, amikor kikerekedő szemmel láttam, hogy jóvátehetetlenül és visszafordíthatatlanul egy tíz fontos voucher tulajdonosa lettem, hálából a korábbi rendeléseimért, annyira nem haragudtam a Google biztonsági fejlesztőire emiatt. Inkább elköltöttem gyorsan egy Kushite King and Chieftans szettre...



A babák szépen meg is érkeztek két héten belül, nem volt semmi panaszom. A csomagolás a szokásos műanyag Warlord-szabvány, a fehérfém pedig rideg és tökéletes. Ezek a figurák fantasztikusan szépek, energikusak, részletgazdagok és kimunkáltak. Az ember szinte ugrál miattuk örömében, már attól is, hogy elképzeli, milyen lesz kifesteni őket.
És ebből még az sem von le sokat, hogy a főnök egy wc pumpát tart a kezében...

De most komolyan, mi az ott? Nyeles kolomp? Furcsa, anyagtakarékos buzogány? Valami fúvós hangszer, pikula vagy tilinkó?
Nem.
Az kérem, egy eltömődött szennyvíz-elvezetés helyreállítására intézményesített, gumifejű dugulás-elhárító céleszköz, ösmertebb nevén "pumpa", kérem alássan.


Egyéb megfejtéseket a szerkesztőségbe kérjük, majd a stáb tagjaival véleményezzük a következő szerkesztőségi meeting során, és a legszellemesebb beküldők között egy toalett-higiéniai szettet sorsolunk ki.

Nehezen szakadok el a témától, de legyen kicsit értékelős is a bejegyzés: a szobrászmunka ötös, a macska csillagos. Sorja van gazdagon, minek is tagadjam, öntési hiba azonban egy sem került elém. Az élek szép "élesek", semmi elnagyoltság vagy takarékoskodás a részletekkel, nem kell félni, hogy egy picit vastagabb alapozás miatt veszítenénk a látható apróságok egy részét.


Az anyag nem rideg, nem törik könnyen, de azért hajlítható, volt is pár dobozolásilag elhajlott részlet,  ahogy itt az utolsó képen látszik is, ezeket a kicsomagolás után helyre kellett igazgatnom, de semmi sem tört le.

Összességében rendkívül elégedett vagyok a fiúkkal. Egy nagyobbacska diorámát akarok faragni nekik, ami méltó alapja lehet ennek a szép kis kompániáinak, talán valami sziklás kis dombocskát fakéregből. Meglátom még, de az biztos, hogy felköthetem a gatyámat, ha a festés minőségével meg akarom közelíteni a formázás aprólékosságát. 

1 megjegyzés:

  1. Ezek akkora menő csávók, hogy dalekokat ölnek?
    O.o

    Tényleg szép faragás, hajrá a diorámával!

    VálaszTörlés