2014. június 12., csütörtök

Filiszteus erősítés!!


Még múlt hónap elején rendeltem egy Sea Peoples bliszter a North Star új, bibliai témájú figurái közül. Egy négy fős kis csomagról van szó, a képek alapján nagyon pofás minikkel. Ma érkezett meg, ezúton is köszönet "Silverlandes" Peti közreműködéséért a rendelésben. Gyors esti posztként egy mini-review-val be is mutatnám a szerzeményeket. 
Egy kép többet mond ezer szónál, úgyhogy ez egy négyezer szavas bejegyzést is űberel. Íme, a képek:







És hát mit is mondhatnék. A szett igényes, nem túl hivalkodó csomagolásban jött, 4 darab pajzzsal, három féle kivitelben. Lándzsák nem voltak, de azokkal úgyis Dunát tudok rekeszteni. Ez egyébként valami új szokás lehet, hogy kispórolják a lándzsákat a szettekből, a Cutting Edge is ilyesmivel fenyeget a honlapján. Na mindegy.
A négy figura igényes, Foundry-féle munka. Kicsit nagyobbak a Newline-os srácoknál, főleg a sisakjuk szembeötlő. Mellizomban nagyjából egyformák, a szakálluk viszont priceless. Ezeket megszemlélve éreztem, mi hiányzik a Newline-os harcosokról, s miért tűnnek kicsit félszegnek: a dús arcszőrzet!! Hát el tudtok képzelni ókori harcosokat arcprém nélkül??? 

Sorjákkal nem volt komoly gond, itt-ott állt csak ki egy öntési tüske a figurákból, warhammeren nevelkedtem, mit nekem az ilyen. Zavaró félreöntés vagy hasonló nem volt (újak lehetnek még az öntőformák, pár hónapja gyártják csak ezeket, kis szériában).  

Hamarosan (talán még a hétvégén?) talpra kerülnek az első előcsatározók, őket látjátok az új figuk mellett mérceként. Az egyiknek még egy műanyag lándzsa hiányzik az üres kezéből, és talán egy pajzs a hátáról, de lehet, hogy az nem kerül rá. Mert úgy döntöttem, mégis csinálni fogok gerelydobáló könnyű-gyalogosokat belőlük, afféle görög peltasztész mintára, pedig eredetileg nem akartam, de az igazság az, hogy annyira kevés információ maradt fenn erről a népről, hogy még az is lehet, voltak ilyen egységeik. Remélem, hétfőre tudok majd képeket feltenni ide arról, hogyan haladok velük.

És végül még egy apróság: a zsidóknak is tervezek "erősítést", mégpedig oltárok formájában. Valami ilyesmit fogok gyártani, de erről majd később a többit. Na jók legyetek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése