2014. május 2., péntek

Kezdetben...

Mindenkinek szép napot!
Ez az új blogom, a továbbiakban itt lehet számítani felbukkanásomra. Írásaim főképp egy project folyamatos háttérmunkájának eredményeit tartalmazza majd. Igyekszem feltérképezni a bibliai korok csatáinak és népeinek figurakínálatát, elemezni és lemodellezni kisebb és nagyobb konfliktusokat a zsidó honfoglalástól kedve a filiszteus-háborúkon át a rómaiak elleni lázadásig, s természetesen elkészíteni és bemutatni mindegyiket - 28 mm-es méretarányban.
Az elmúlt pár hónapban sok anyagot gyűjtöttem, már csak bejegyzésekbe kell rendeznem őket. Remélem sikerül ezt minél érdekesebben megtennem, s így az olvasóközönség érdeklődésére is méltán tart majd számot.

5 megjegyzés:

  1. Hajrá! Kíváncsian várom a fejleményeket.

    TG

    VálaszTörlés
  2. Ó, köszönöm. :) Remélem hasonlóan nagy sikere leszu, mint az előző blognak. :)

    VálaszTörlés
  3. Hm. Szerintem ezért kár új blogot kezdeni, meg elpusztítani a régit, ez simán mehetett volna a régibe. Azért, mert valaki évente új méretarányt és korszakot kezd, attól még szerintem kár minden projekt mellé új blog. nekem se született írás a 48-as projektemhez vagy 2 éve....
    A cikk meg a projekt tök jó, meg hiánypótló a magyar piacon. A második bejegyzésbe a szöveg színe, meg a háttér színe, az nem valami jó kombó, konkrétan a közepét csak kijelölve lehet olvasni.

    VálaszTörlés
  4. Érdekes, és mindenképp hiánypótló darab - bár kétség kívül jó nagy idősíkot ölel fel, Mezopotámiától és az asszíroktól kezdve a római birodalomig bezárólag. De ennek megfelelően változatos is, a várostromtól elkezdve az éjszakai rajtaütésekig sok mindennek teret ad majd.
    Ha más miatt nem is, keresőoptimalizáció szempontjából mindenképp jó, hogy külön név alatt fut :)
    Sok sikert hozzá.

    VálaszTörlés
  5. János: észleltem én is, javítottam. :) Nem vagyok felhőtlenül boldog ettől a blogspotos motortól, "nagy név" a blogpiacon, de mobil platformról, tabletről nagyon nehézkes a kezelése, blog.hu egyszerűbb és ergonomikusabb volt nekem. Na mindegy.
    Váltani azért akartam, mert tiszta lapot szeretnék, az, hogy a másik blogot megszüntessem-e, még gondolkodás tárgya, igazából olyan témakörökben sok időm nem lesz cikkírogatni, de szívesen "beleolvadnék" a cikkekkel egy másik kolléga blogjába, akár a régi cikkek átírásával és kibővítésével is, de annak nem látom értelmét, hogy az évi egy cikk érdekében fenntartsam.

    Igen, az idősík eléggé tág, most írok egy cikket az i.e. 1500 körüli Refidimi csatáról, a vége meg valahol I. Sz. 70 körül tud lenni, Jeruzsálem elpusztításánál, és a zsidó lázadásnál, amihez Josephus könyvét már be is szereztem. Na de pont ez benne az izgalmas és változatos, és emiatt nem lesz időm más projektekre sem. :)
    De azért mindenkinek kösz a biztatást.

    VálaszTörlés